Mirka

Mirka – Duurzaam Vulmateriaal

Mirka is een wereldleider in technologie voor oppervlakteafwerking en biedt een breed gamma aan baanbrekende schuuroplossingen voor de oppervlakteafwerking en precisie-industrie.

Het is een wereldwijd groeiend bedrijf met 18 dochterondernemingen in Europa, het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Het hoofdkantoor en de productie zijn gevestigd in Finland. Meer dan 97% van hun producten worden geëxporteerd en verkocht in meer dan 100 landen.

We waren op zoek naar een duurzame, maar beschermende oplossing voor het opvullen van lege ruimtes in onze verzenddozen. Topa begreep meteen waar we naar op zoek waren.

Richard Tattum, Site Manager EDC, Mirka Belgium Logistics NV

De uitdaging

Voor zijn leveringen wou Mirka een verpakking met vulmateriaal dat zowel duurzaamheid als bescherming zou bieden. Een verpakking die dus ecologisch verantwoord is en de juiste stevigheidsgraad garandeert.

De verpakkingsdozen werden voorheen gevuld met gewone, standaard luchtzakjes die een bepaalde vorm van bescherming boden maar het duurzaamheidsaspect volledig misten.

Omdat de dozen met het opvulmateriaal er nog steeds verzorgd, netjes en klantvriendelijk moesten uitzien, ging Mirka op zoek naar een partner die hen een product kon aanleveren dat hen deze voorwaarden kon garanderen.

De oplossing

Mirka streefde er al een tijdje naar om hun ecologische voetafdruk meer te verkleinen. Daarom besloot Mirka om af te stappen van de standaard luchtzakjes, en schakelden ze over naar de recycleerbare en dus ecologisch verantwoorde luchtzakjes.

Hierdoor werd gekozen voor de Mini Pak’r V3 machine in combinatie met de grijze, milieuvriendelijke, Renew folie luchtzakjes. Een combinatie die ecologisch verantwoord is, de optimalisatie en productiviteit binnen het bedrijf verhoogt en op ergonomisch vlak ook veel beter en sneller werkt voor de werknemers. Dit komt doordat de V3 machine veel minder onderhoud nodig heeft en geen teflon bandjes bezit die telkens vervangen moeten worden. De grijze Renew folie wordt geproduceerd uit minimaal 50% gerecycleerd materiaal en is 100% recycleerbaar.

We maken duurzame keuzes in ons bedrijf en in onze producten. Ook als het gaat om de verzending. Dat betekent dat we onze producten optimaal willen beschermen tijdens verzending, maar wel met de meest duurzame oplossing.

Richard Tattum, Site Manager EDC, Mirka Belgium Logistics NV

De drang naar het verkleinen van hun ecologische voetafdruk gaat zelfs zo ver dat ze besloten hebben om hun verpakkingsdozen kleiner te maken waardoor er minder volume-metrisch gewicht is en waardoor er als gevolg minder transport nodig is.

Onze partner Topa Packaging heeft samen met leverancier Pregis gekeken naar onze wensen. Het resultaat was duidelijk: de Airspeed Renew was precies wat we nodig hadden. We zijn gaan testen en inderdaad, wat ze voorspelden bleek waar: maximale productbescherming en onze CO2-voetafdruk is met 35% verminderd ten opzichte van onze vorige luchtkussens!

Richard Tattum, Site Manager EDC, Mirka Belgium Logistics NV

De resultaten

  • Goederen worden op een meer ecologische manier verstuurd
  • Minder vulmateriaal nodig door verkleinen van verpakkingsdozen
  • Mini Pak’r V3 + Renew Folie leidt tot een ergonomisch voordeel voor werknemers
  • Mini Pak’r V3 + Renew Folie is ecologisch verantwoord en dus beter voor het milieu
  • Mini Pak’r V3 + Renew Folie zorgt voor betere optimalisatie en productiviteit op de werkvloer
  • Grijs is het nieuwe groen
  • Post-consumer recycling
  • Ruimtes opvullen op een ecologische manier
  • Creëert mooie branding van Mirka logo op luchtkussenbins
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram