Acceleratiebank

Onzichtbare schade is net zo vervelend. Vooral bij elektronische producten kan een val intern schade veroorzaken die je van buiten niet ziet.
Met de verticale schokmachine testen we hoe fragiel je product is. Zo bepalen we precies welk buffermateriaal nodig is, en hoeveel, om je product goed te beschermen tijdens transport.
Productfragiliteit en buffermaterialen
Bepalen productfragiliteit
Aan de hand van de verticale schoktesten kan een zogenaamde damage-boundry curve opgesteld worden. In deze curve is af te lezen bij welke valversnelling (g) en snelheidsverandering (m/s) uw product wel of geen schade ondervindt. Dit wordt de fragiliteit of kritische g-waarde van het product genoemd. Op basis hiervan wordt bepaald hoeveel buffermateriaal noodzakelijk is om het product te beschermen tijdens transport.
Buffercurve opstellen
Bij het ontwerpen van bufferende verpakkingen wordt gebruik gemaakt van buffercurves. Uit deze curve kan afgelezen worden op basis van de dikte van het buffermateriaal en het gewicht van het testproduct, hoeveel buffermateriaal ingezet moet worden om het product goed te beschermen. Met de verticale schokbank kan een buffercurve per type materiaal opgesteld worden.
Testen op de verticale schokbank kunnen uitgevoerd worden volgens algemene standaards als ISO, ISTA en ASTM en ook volgens klantspecifieke procedures. Mogelijke internationale standaarden zijn:
- ASTM D1596
- ASTM D3332
- ASTM D5487
Fabrikant: MTS model 846.36
- Maximale afmetingen testproduct: 91 x 91 x 91 cm
- Maximaal gewicht testproduct: 590 kg
- Pulsduur: 2 - 50 ms
- Maximale versnelling: 600 g (bij 136 kg test gewicht)
- Kalibratie interval: jaarlijks