Duurzaamheidsvisie

Onze duurzaamheidsvisie is ‘Empower sustainable packaging’: met onze verpakkingen willen we bedrijven en leveranciers ondersteunen in duurzaam leven en werken. Uiteraard doen wij er alles aan om ook zelf duurzaam te opereren. Zo werken wij continu aan het verbeteren van onze werkwijze met veel aandacht voor mens, milieu en de economische gevolgen van onze verpakkingen. Door maatschappelijk verantwoord te ondernemen streven wij er naar maatschappelijke vraagstukken te vertalen in oplossingen en producten.

Recyclebaar en hernieuwbare grondstoffen

Ons assortiment golfkartonnen verpakkingen zoals Amerikaanse vouwdozen, eindloos golfkarton, boekverpakkingen, verzendenveloppen en flesverpakkingen zijn opgenomen in het recycleproces. Omdat golfkarton meer dan de helft (70-80%) uit gerecycled papier bestaat, zijn wij aangesloten bij RESY, die instaat voor de terugwinning van kartonnen verpakkingsafval. Op onze golfkartonnen verpakkingen is het RESY logo afgebeeld. Middels een aantal andere logo’s geven wij aan dat een artikel uit het assortiment een bijdrage levert aan het milieu of uit hernieuwbare grondstoffen geproduceerd wordt.

Climate neutral company

Op verpakkingen zoals luchtkussenenveloppen staat het Climate Neutral Company logo. Dit logo geeft aan dat klimaatvriendelijke projecten worden ondersteund en CO2 uitstoot verminderd wordt. De grondstof van papier (pulp) is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen en is niet afkomstig uit oerbossen of van plantages waarvoor het tropisch regenwoud heeft moeten wijken.

Wij bieden onze klanten een uitgebreid en zorgvuldig geselecteerd assortiment verpakkingsoplossingen. In samenwerking met ons innovatiecentrum wordt er dagelijks gewerkt aan nieuwe oplossingen op basis van de nieuwste (innovatieve) materialen. Het nastreven van innovatie is onze manier om te blijven voldoen aan de steeds veranderende vraag naar duurzame producten, voortkomende uit duurzame productiemiddelen.

Bij een juiste toepassing van verpakkingen en door het kiezen van karton als grondstof voor uw verpakking, adviseren wij onze klanten een bijdrage te leveren aan de vermindering van grondstofverbruik.

Duurzame bedrijfsvoering

Alle (toe)leveranciers van Topa worden verzocht een verklaring af te geven, waarin ze aangeven te voldoen aan diverse Europese richtlijnen. Gecertificeerde partijen verdienen de voorkeur om als leverancier in aanmerking te komen. Met behulp van een beoordelingssysteem worden zij beoordeeld op hun prestaties, ten einde het gevoerde beleid van Topa te onderstrepen en te controleren.

Topa is een organisatie die zich bekommert om het welzijn van haar medewerkers. Onderwerpen die hierbij aan de orde komen zijn o.a. arbeidsomstandigheden zoals een gezonde en veilige werkplek, uitbesteding of inkoop van activiteiten, discriminatie, diversiteit op de werkvloer en scholing.

MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) wordt door Topa gezien als een kans en versterkt de positionering. Als leverancier van transport verpakkingsoplossingen streven wij naar maximale kwaliteit en duurzaamheid. Om dit streven te onderstrepen, is Topa zowel ISO9001:2015 als ISO14001:2015 gecertificeerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram