Slimme doos voor Xerox printer

Bij Xerox hadden ze een duurzaam verpakkingsidee bedacht dat ze graag wilden laten produceren. De vraag die Henk Rutten, Strategic Sourcing Manager bij Xerox, voorlegde aan Marc Zwaneveld, Accountmanager en Productspecialist bij Topa Institute, was: “Kunnen jullie een ‘doos’ produceren voor één van onze printers waarmee je  toner afval opvangt en afvoert?” Dus een verpakking die gebruikt gaat worden als machine tool.


Zo’n doos heeft voor de klanten van Xerox  alleen maar voordelen

Als we er bij Topa Institute in zouden slagen dit verpakkingsidee te realiseren, dan levert dit natuurlijk heel veel voordelen op voor de klanten van Xerox. De machines worden niet meer vervuild met tonerstof. De werkomgeving wordt niet meer vervuild. En de operators houden schone handen. Kortom, dankzij deze ‘doos’ kan er ergonomisch en schoner gewerkt worden.

Bij de ontwikkeling en productie van zo’n doos komt  heel wat kijken

Ondanks dat het verpakkingsidee van Xerox al in een ver gevorderd stadium door Topa werd opgepakt moest er nog het nodige ontwikkeld worden om de doos productie- en gebruiks-fit te maken.  Tijdens deze ontwikkelfase werd al snel duidelijk dat er goed gekeken moest worden naar de kwaliteit van elk onderdeel van de verpakking. Marc Zwaneveld: “Uit de diverse testen kwam al snel naar voren dat de doos, nadat hij gevuld was met toner afval, iets uit-buikte waardoor de doos klem kwam te zitten in de machine. Daarnaast bleek onder andere dat er speciale kwaliteitseigenschappen van het sluitmateriaal nodig waren om de doos  hermetisch af te kunnen sluiten. Dit om lekken van tonerstof uit de doos te voorkomen. En zo waren er nog tal van andere eenvoudig lijkende problemen die we moesten oplossen.”

Marc Zwaneveld


Dopak en Concern voor Werk pakken de productie van deze ‘toner afval doos’ samen op

De productie van deze toner afval doos wordt deels gedaan door Dopak, het productiebedrijf voor kartonnen verpakkingen van Topa Verpakking BV. Maar het moeilijkste deel van de productie is het assembleren van elk onderdeel tot een volledige verpakking. Dit assembleren is een heel nauwkeurig werkje dat Topa Verpakking met vertrouwen overlaat aan Concern voor Werk in Lelystad. Concern voor Werk is een sociale onderneming die een infrastructuur ontwikkelt en beheert om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en werk bij elkaar te brengen.

De voordelen die Concern voor Werk Topa Verpakking kan bieden zijn flexibiliteit, kwaliteit, vakmanschap en betrouwbaarheid. Bij Concern voor Werk worden alle onderdelen van de doos samengesteld. Zo worden hier alle naden en kieren die een doos kent vakkundig gedicht, de handvaten toegevoegd en wordt de kraag boven op de doos geplakt. Daarna wordt de doos verzendklaar gemaakt.


De gezamenlijke innovatiekracht van Xerox, Topa Institute, Dopak en Concern voor Werk

Het idee van Xerox, het verder ontwikkelen van de verpakking door Topa Institute, de productie van Dopak en het assembleren van alle onderdelen tot een doos door Concern voor Werk, geeft een gezamenlijke innovatiekracht. De kracht van integraal werken.

Bent u benieuwd of wij ook een slimme verpakkingsoplossing voor u hebben? Bel ons voor een vrijblijvende afspraak: +31 252 245 200 of stuur een mailtje via: info@topa.nl.

Topa

19 juni 2023
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram