Toegankelijke wikkelaar met Fiber Film scoort bij FedEx

Mike Verhagen, Duty Manager Operations bij FedEx, kreeg van een bevriende relatie de tip om Paul Verhoeven, accountmanager van Topa, te bellen voor een passend verpakkingsadvies op maat. Mike was op zoek naar een wikkelaar met bijbehorende folie die aan een reeks van eisen moest voldoen. Ergonomie, snelheid en minder plastic waren onder andere zijn wensen. Samen met productmanager Arjan Voshart van Topa, maakten ze een afspraak om alle wensen van Mike in kaart te brengen.


Topa adviseerde een wikkelaar met voorreksysteem en ronde oprijring

Om de wikkelaar zo toegankelijk mogelijk te maken, adviseerde Topa een wikkelaar met voorreksysteem en ronde oprijring. Door de ronde oprijring kunnen de magazijnmedewerkers van FedEx de pallets van alle kanten de wikkelaar oprijden, zonder te hoeven draaien en keren. Dat is niet alleen heel ergonomisch, maar werkt ook veel sneller en efficiënter. Daarnaast werd er gekozen voor Fiber Film, een rekfolie met unieke eigenschappen.

Fiber Film zorgt voor minder wikkelingen, minder plastic afval en minder kosten

Door de unieke structuur is Fiber Film sterker, dunner en elastischer dan conventionele stretchfolies. Dat betekent minder wikkelingen, minder folie en tot wel 60% minder plastic afval. En veel minder folie zorgt ook voor veel minder kosten om een pallet in te pakken. Door het aanzienlijk lagere verbruik en doordat Fiber Film volledig recyclebaar is, is de CO₂ uitstoot tot wel 75% lager. Bovendien zorgt Fiber Film voor hogere palletstabiliteit en dus grotere ladingzekerheid.


De producteigenschappen en voordelen van Fiber Film op een rij

  • lichte, transparante stretchfolie
  • versterkt met fibers
  • lichter, dunner en elastischer dan conventionele folie
  • minder wikkelingen, minder plastic afval en minder kosten
  • besparing kan oplopen tot wel 60% minder folie en plastic afval
  • Fiber Film is volledig recyclebaar, tot wel 75% minder CO₂ uitstoot
  • hogere palletstabiliteit en dus grotere ladingzekerheid

Nu al meer dan een half jaar bewijst de uitermate toegankelijke wikkelaar in combinatie met Fiber Film zich in de praktijk. Mike en zijn team zijn er super tevreden over.

Wilt u meer weten over deze wikkelaar en Fiber Film of bent u benieuwd of wij uw verpakkingsproces kunnen verbeteren? Bel ons voor een vrijblijvende afspraak: +31 252 245 200 of mail ons via: info@topa.nl.

Topa

19 juni 2023
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram