Topa Institute: Hoe zorgt u dat uw product perfect aankomt bij uw klant? Deel 1: de valtest!

U wilt dat uw producten in topconditie bij uw klanten aankomen. Het is dus van cruciaal belang dat uw (transport)verpakking de juiste bescherming biedt. Als verpakkingsspecialist beschikken wij over ons eigen test- en onderzoekscentrum: Topa Institute. Een testomgeving waar elke stap zo nauwgezet wordt berekend, vastgelegd en gecontroleerd, dat zelfs onze concurrenten graag naar ons lab toekomen om hun verpakkingen te laten testen.

Bij Topa Institute voeren wij onder andere transportsimulatietesten uit. Onder het motto ‘meten is weten’ testen wij op de meest uiteenlopende manieren of uw verpakking aan alle eisen en wensen voldoet. Deze keer duiken we in de valtest.


“In de ontwikkelfase gebruiken we de valtest als indicatie.”

Bij het opstellen van de test wordt altijd rekening gehouden met de manier van transport en met het gewicht en de kwetsbaarheid van het product.

Bij het vallen testen we altijd de combinatie product en verpakking. In de ontwikkelfase gebruiken we de valtest als indicatie. De verpakkingsengineer wil dan bijvoor-beeld weten of de verpakking robuust genoeg is. Op basis van de testresultaten ontwikkelt hij dan de definitieve verpakking. Het is ook niet goed als de verpakking teveel bescherming biedt. In dat geval kan worden bespaard op verpakkingsmateriaal.

Kim Leeuwenkamp, Mechanical Project Engineer

“Hoe je de vallen uitvoert ligt vast, zodat je altijd kunt vergelijken met eerdere testen.”

Testen worden uitgevoerd aan de hand van internationale ISO-, ISTA- en ASTM-standaards of bedrijfsspecifieke normen.

Het aantal vallen is afhankelijk van de procedure. Hoe je de vallen uitvoert ligt vast. Je laat de verpakking met het product vallen van een bepaalde hoogte en in diverse oriëntaties. Daardoor kun je altijd vergelijken met eerdere testen. Na elke val, in een serie vallen volgens de teststandaard, analyseer je de gevolgen voor het product. Soms voeren we de test uit met meerdere verpakkingsoplossingen. Zo krijg je een goed beeld of een verpakking te weinig of juist teveel beschermt.

Kim Leeuwenkamp, Mechanical Project Engineer

“De meeste testen doen we voor derde partijen.”

Het testresultaat wordt geanalyseerd zodat aanpassingen aan de verpakking of het product leiden tot verbeteringen.

Uiteraard testen we veel verpakkingen voor onszelf, maar de meeste testen doen we voor derde partijen.

Kim Leeuwenkamp, Mechanical Project Engineer

Bent u benieuwd of wij uw verpakking kunnen verbeteren?
Neem contact op met Topa Institute: +31 252 245 350. Of stuur een e-mail info@topainstitute.com

Topa

3 augustus 2023
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram