We gaan voor minder

Samen minderen voor een duurzame transitie

‘We gaan voor minder’ is de boodschap die we actief gaan uitdragen
De kennis die wij op het gebied van duurzaamheid hebben, willen wij graag met onze klanten delen. Zodat we samen een duurzame transitie kunnen inzetten.  

In ons Topa Institute onderzoeken we bijvoorbeeld hoe we minder afval kunnen genereren en kosten kunnen verminderen
Steeds meer klanten weten de weg te vinden naar de engineers en ontwerpers van ons Topa Institute. In ons ontwikkel-, test- en onderzoekscentrum staan we klanten bij in hun zoektocht naar minder CO₂ uitstoot, minder gebruik van grondstoffen en minder kosten in bijvoorbeeld het logistieke traject.

We willen samen met onze klanten en leveranciers minderen voor een duurzame transitie
Duurzaam verpakken, doe je samen. Daarom willen we zoveel mogelijk samenwerken met klanten en lokale partners die duurzaamheid belangrijk vinden. Wij promoten duurzame en innovatieve producten, zetten in op recycling en stimuleren de inzet van verpakkingen op maat. Zo willen wij samen met u steeds groener worden in ons vak.

Voorbeeld: Fiber Film zorgt voor minder wikkelingen en minder gebruik
Voor het wikkelen van een pallet, biedt Fiber Film uitkomst. Deze wikkelfolie is sterker, dunner en elastischer en zorgt voor minder wikkelingen en meer palletstabiliteit. Door het aanzienlijk lagere verbruik en doordat deze film volledig recyclebaar is, is de wikkelfolie 60% duurzamer.

Voorbeeld: Verzendzakken zijn minder belastend voor het milieu dan karton 
Dat komt omdat er minder verpakkingsmateriaal nodig is om ze te produceren. Verzendzakken nemen veel minder ruimte in beslag tijdens het transport. Met verzendzakken verstuurt u geen lucht. Daardoor bespaart u aanzienlijk op uw portokosten. Er is minder opvulmateriaal nodig en papieren verzendzakken zijn volledig recyclebaar, wat zorgt voor minder CO₂ uitstoot.

Voorbeeld: rPET-Tape® zorgt voor 40% minder afval in de markt
Deze duurzame tape is voor meer dan 85% gemaakt van gerecyclede PET flessen. Bovendien zijn de tape en de kartonnen kern volledig recyclebaar. rPET-Tape® heeft een foliedikte van slechts 19 micron en is daarmee veel dunner dan de standaard dikte van 32 micron. Dat betekent een materiaalbesparing tot wel 40%, dus ook 40% minder afval in de markt. Omdat rPET-Tape® zo dun is, bevat de rol maar liefst 132 meter tape: twee keer zoveel als standaard tape. Dat betekent niet alleen een halvering van de rolwissels, maar ook minder opslagruimte.

Wij helpen u met het vinden van alternatieve oplossingen die minder kosten

Het mooie van het verduurzamen van het verpakkingsproces is, dat het vaak een flinke besparing oplevert. Wij helpen en adviseren u daar graag bij en gaan samen met u op zoek naar alternatieve mogelijkheden.

“Wilt u ook gaan voor minder CO₂, minder kosten, minder materiaal, minder tijd, minder afval en minder ruimte? Bel mij voor een vrijblijvende afspraak: +31 252 245 200.

Met de groeten van de verpakkingsspecialist

Je verpakt het met Topa

Topa

15 december 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram