Case Accell: samen hebben we een ergonomische, duurzame en efficiënte inpakstraat ontwikkeld

Verpakkingsspecialist Teus Blom van Topa (links) en projectleider Jaimy Schouten van Accell bij de nieuwe inpakstraat met ergonomische paktafels.

Teus Blom adviseert als verpakkingsspecialist verpakkingen en verpakkingsoplossingen aan klanten. Teus: “Accell is een jarenlange relatie van mij. Zij hadden een inpakstraat met oude paktafels. Daarnaast maakten zij gebruik van plastic luchtzakjes om de fietsonderdelen tijdens de verzending te beschermen. De wens van Accell was een nieuwe inpakstraat met ergonomische paktafels voor de werknemers. Bovendien wilden ze de onderdelen tijdens het transport duurzaam gaan beschermen.”

Accell en Topa zijn samen om de tafel gaan zitten. Teus heeft daarbij intensief samengewerkt met projectleider Jaimy Schouten. Teus: “Samen hebben we een ergonomische, duurzame en efficiënte inpakstraat ontwikkeld.”

We hebben gekozen voor elektrisch in hoogte verstelbare paktafels

Accell had zelf al de nodige ideeën. Op basis daarvan heeft Topa meegedacht, de ideeën uitgewerkt en samen met Accell een compleet vernieuwde inpakstraat gecreëerd. Teus: “Ergonomie stond voorop. Daarom hebben we gekozen voor elektrisch in hoogte verstelbare paktafels die je met één druk op de knop omhoog en omlaag kunt zetten. Zodat elke werknemer, klein of groot, de paktafel op de ideale werkhoogte kan zetten.”

De plastic luchtzakjes zijn vervangen door gerecycled papier

Fietsonderdelen als kettingen, kettingkasten, derailleurs, bagagedragers, handremmen, bellen en sloten worden sinds kort beschermd met duurzaam opvulmateriaal. Want de plastic luchtzakjes zijn vervangen door gerecycled papier.

We hebben een ergonomische beugel gemaakt voor de papiershooter

Teus: “Om ergonomisch en efficiënt te kunnen werken, hebben we gezorgd dat de werknemer alle apparatuur en het opvulmateriaal binnen handbereik heeft. Zo hebben we een ergonomische beugel gemaakt voor de papiershooter, waar het gerecyclede papier uitkomt. Zodat de werknemer de dozen makkelijk en snel kan afvullen. Daarnaast hebben we testen gedaan waar het beeldscherm, het toetsenbord en de printer het beste kunnen staan, zodat mensen zo ergonomisch en efficiënt mogelijk kunnen werken.”

We hebben werknemers getraind om efficiënt met gerecycled papier om te gaan

Topa gaat veel verder dan verpakken alleen. Teus: “We hebben tekeningen gemaakt van de nieuwe inpakstraat met modulaire paktafels. Het proces van testen met het gerecyclede papier hebben we begeleid. En we hebben werknemers getraind om efficiënt met het papier om te gaan. Mensen zijn gewend veel opvulmateriaal te gebruiken, terwijl ze met minder hetzelfde resultaat bereiken. Dat levert ook nog eens een flinke kostenbesparing op.”

Accell ervaart de nieuwe inpakstraat als heel prettig, ergonomisch en duurzaam
Teus: “De nieuwe inpakstraat is in mei 2022, dus nog maar net, geïnstalleerd. Maar nu al krijgen we hele positieve en enthousiaste reacties. Accell ervaart de nieuwe inpakstraat als heel prettig, ergonomisch en duurzaam. Dat is onze verdienste, maar net zo goed die van Accell. Want we hebben hem samen gecreëerd.”

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram