Mirka vermindert CO₂ voetafdruk met duurzaam vulmateriaal

Mirka is een wereldleider in technologie voor oppervlakteafwerking en biedt een breed gamma aan baanbrekende schuuroplossingen voor de oppervlakteafwerking en precisie-industrie. Voor zijn leveringen wilde Mirka een verpakking met vulmateriaal dat behalve bescherming ook duurzaamheid zou bieden. Daar is Topa samen met leverancier Pregis mee aan de slag gegaan.

Mirka is een wereldwijd groeiend bedrijf met 18 dochterondernemingen in Europa, het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Het hoofdkantoor en de productie zijn gevestigd in Finland. Meer dan 97% van hun producten worden geëxporteerd en verkocht in meer dan 100 landen.

We maken duurzame keuzes in ons bedrijf en in onze producten. Ook als het gaat om de verzending. Dat betekent dat we onze producten optimaal willen beschermen tijdens verzending, maar wel met de meest duurzame oplossing

De uitdaging: vulmateriaal dat zowel bescherming als duurzaamheid biedt

Voor zijn leveringen wou Mirka een verpakking met vulmateriaal dat zowel duurzaamheid als bescherming zou bieden. Een verpakking die dus ecologisch verantwoord is en de juiste stevigheidsgraad garandeert.

De verpakkingsdozen werden voorheen gevuld met gewone, standaard luchtzakjes die een bepaalde vorm van bescherming boden maar het duurzaamheidsaspect volledig misten.

Om de dozen met het opvulmateriaal er nog steeds verzorgd, netjes en klantvriendelijk te laten uitzien, zocht Mirka een partner die een product kon leveren dat deze voorwaarden kon garanderen.

De oplossing: ecologisch, ergonomisch en economisch verantwoorde luchtzakjes

Mirka streefde er al een tijdje naar om hun ecologische voetafdruk meer te verkleinen. Daarom besloot Mirka om af te stappen van de standaard luchtzakjes, en schakelden ze over naar de recycleerbare en dus ecologisch verantwoorde luchtzakjes.

Hierdoor werd gekozen voor de Mini Pak’r V3 machine in combinatie met de grijze, milieuvriendelijke, Renew folie luchtzakjes. Een combinatie die ecologisch verantwoord is, de optimalisatie en productiviteit binnen het bedrijf verhoogt en op ergonomisch vlak ook veel beter en sneller werkt voor de werknemers. Dit komt doordat de V3 machine veel minder onderhoud nodig heeft en geen teflon bandjes bezit die telkens vervangen moeten worden. De grijze Renew folie wordt geproduceerd uit minimaal 50% gerecycleerd materiaal en is 100% recycleerbaar.

We maken duurzame keuzes in ons bedrijf en in onze producten. Ook als het gaat om de verzending. Dat betekent dat we onze producten optimaal willen beschermen tijdens verzending, maar wel met de meest duurzame oplossing

Richard Tattum, Site Manager EDC, Mirka Belgium Logistics NV

De drang naar het verkleinen van hun ecologische voetafdruk gaat zelfs zo ver dat ze besloten hebben om hun verpakkingsdozen kleiner te maken waardoor er minder volume-metrisch gewicht is en waardoor er minder transport nodig is.

Onze partner Topa heeft samen met leverancier Pregis gekeken naar onze wensen. Het resultaat was duidelijk: de Airspeed Renew was precies wat we nodig hadden. We zijn gaan testen en inderdaad, wat ze voorspelden bleek waar: maximale productbescherming en onze CO2-voetafdruk is met 35% verminderd ten opzichte van onze vorige luchtkussens!

Richard Tattum, Site Manager EDC, Mirka Belgium Logistics NV

Het resultaat: Mini Pak’r V3 + Renew Folie scoort op alle fronten

  • Goederen worden op een meer ecologische manier verstuurd
  • Minder vulmateriaal nodig door verkleinen van verpakkingsdozen
  • Mini Pak’r V3 + Renew Folie leidt tot een ergonomisch voordeel voor werknemers
  • Mini Pak’r V3 + Renew Folie is ecologisch verantwoord en dus beter voor het milieu
  • Mini Pak’r V3 + Renew Folie zorgt voor betere optimalisatie en productiviteit op de werkvloer
  • Grijs is het nieuwe groen
  • Post-consumer recycling
  • Ruimtes opvullen op een ecologische manier
  • Creëert mooie branding van Mirka logo op luchtkussenbins

Wilt u meer weten over deze case? Of bent u ook op zoek naar een ecologisch en economisch verantwoorde verpakkingsoplossing? Neem contact met ons op.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram