Supervers: totaaloplossing met minder karton

Samen met Supervers bedacht Topa een veilige, milieubewuste en praktische bezorgoplossing…

Supervers.be is een Limburgse online verswinkel die producten van bijna dertig lokale handelaars aan huis levert. Het assortiment bestaat uit meer dan 1.500 unieke producten waaronder: groenten, fruit, vlees, vis, brood, maar ook voorbereide maaltijden, noem maar op.

Eigenaars Rob, Jan en Christopher speelden in op de gemeenschappelijke behoefte om kwalitatiever te winkelen zonder tijdverlies.

Supervers is ontstaan om lokale verankerde en ambachtelijke kwaliteitsvoeding toegankelijker te maken. De naam zegt wat wij elke dag nastreven: superverse producten leveren.

Eigenaar Rob Reculé

Sinds de lancering in 2021, is de webshop enorm gegroeid en werden er al meer dan 20.000 bestellingen gedaan. In 2022 nam de verkoop ook met bijna 40% toe. Hierdoor willen de oprichters samen hun online verswinkel uitbreiden.

De cijfers zijn uiteraard van belang, maar de behoeften van onze klanten zijn wellicht nog belangrijker. Onze klanten kiezen bewust voor kwaliteitsproducten van lokale specialisten. We onderzochten dit voorjaar of diezelfde behoeften ook in andere regio’s aanwezig zijn en de resultaten waren duidelijk. De eerstvolgende uitbreiding moest naar de Kempen zijn.

Eigenaar Rob Reculé
Foto Supervers Bewerkt

Transport & Logistics Gent

Om de lokale producten veilig, milieubewust en praktisch bij de klanten te krijgen, zochten Rob, Christopher en Jan naar een partner die voor hen een verpakking kon ontwikkelen die volledig aan hun werkwijze, waarden en logistieke processen kon voldoen.

Wij hadden Topa, vorig jaar, toevallig ontdekt tijdens de Transport & Logistics beurs in Flanders Expo Gent. Daarna volgde een uitgebreid kennismakingsgesprek met Erik Buffels, één van de verpakkingsspecialisten van Topa. In dit gesprek ging het vooral over onze wensen en wat onze verwachtingen waren. Wij hadden behoefte aan een partner die mee kon denken over een totaaloplossing waarin het karton op zich slechts één schakel in het geheel was. Het werd dus geen commercieel gesprek waarbij het verkopen van dozen de primaire insteek was.

Eigenaar Rob Reculé

Luisteren naar de klant, samen een concept uitwerken en kennis delen met elkaar, is iets waar Topa, met zijn 100 jaar ervaring, heel sterk in is. Onze verpakkingsspecialisten proberen de klant zoveel mogelijk te begeleiden in het proces.

Wat voor ons opviel, is dat Topa vooral eerst luisterde naar ons en pas daarna met een voorstel kwam. Dat zorgde ervoor dat we samen meteen in de juiste richting werkten. De samenwerking met Erik en Marco verliep uitermate vlot en persoonlijk.

Eigenaar Rob Reculé
35446ebb 15b8 4bc6 A5ed 14d902cbafe2 1024x683 1

Minder karton

Vaste klanten kunnen bij Supervers kiezen tussen kartonnen dozen of herbruikbare plooikisten. Omdat efficiëntie en duurzaamheid een prioriteit is, wilden Rob, Jan en Christopher dat de kartonnen dozen een volwaardig onderdeel van dit verhaal werd.

We wilden een zo duurzaam mogelijke oplossing, met zo weinig mogelijk karton. De bedrukking van de doos bevat daarom een boodschap om over te schakelen op onze herbruikbare plooikisten. Door Topa in te schakelen, passen de kartonnen dozen nu in de plastic plooikisten. Hierdoor kunnen wij onze bestellingen beter, hoger en veiliger stapelen in het magazijn en in de koelwagens. Dit zorgt voor minder risico en een veiliger transport. Mijn partners en ik zijn dan ook 100% tevreden over het eindresultaat.

Eigenaar Rob Reculé

Heeft u ook een verpakkingsprobleem of bent u op zoek naar advies om uw verpakkingsproces te optimaliseren? Neem dan zeker contact met ons op via tel: +31 252 245 200 of mail: info@topa.nl.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram