Kwalificatie

Voor bepaalde producten, zoals temperatuurgevoelige medicijnen, wordt door de autoriteiten opgelegd dat deze in een gekwalificeerde (isolerende) verpakking worden verstuurd. Ook gebeurt het regelmatig dat vanuit de klant een test gewenst is.

Topa Institute voert kwalificatietesten uit volgens Internationale teststandaarden zoals ISTA en ASTM. De kwaliteit van product en verpakking wordt zo gewaarborgd.

Protocol

Voorafgaand aan het kwalificeren van de verpakking wordt een protocol opgesteld waarin de testprocedure en alle randvoorwaarden van het project worden omschreven. Na goedkeuring van het protocol door de opdrachtgever worden de testen uitgevoerd.

De testen worden doorgaans in drievoud uitgevoerd om de reproduceerbaarheid te bewijzen. Bij het uitvoeren van kwalificatietesten worden gekalibreerde apparatuur en thermokoppels gebruikt.

Isolerende verpakkingen 

Een verpakking die het product beschermt tegen weersinvloeden wordt ontwikkeld, getest en vervolgens gekwalificeerd.

De procedures hiervoor zijn strikt en bevatten meerdere onderdelen. Aan de hand van een stappenplan voor het ontwikkelen van thermische verpakkingen wordt dit proces gestructureerd aangepakt.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram