Wetgeving

Een vernieuwde of aangescherpte wetgeving rondom transport is een reden om nog eens kritisch naar de huidige vorm van transport en opslag te kijken. Bovendien kunnen in andere landen andere regels gelden.

Topa Institute denkt graag met u mee om uw producten volgens wettelijke eisen en de juiste prijs/kwaliteit verhouding, veilig op de plaats van bestemming te krijgen.

Eye-openers

Weet u bijvoorbeeld dat voor transport naar Duitsland en België een palletlading stabiel moet blijven onder een hoek van 26,8º? In deze landen wordt actief gecontroleerd op de naleving van deze wet.

Natuurlijk zijn er ook voor het vervoer van gevaarlijke stoffen veel regels gebonden.  Zo mag de (gevaarlijke) stof tijdens het vervoer niet buiten de verpakking komen. De eisen waaraan de verpakking moet voldoen, verschillen per stof. En natuurlijk, hoe gevaarlijker de stof, des te strenger de eisen.

Wij testen de kwaliteit van uw verpakking en houden rekening met de geldende wetgeving.

Zekerheid en veiligheid

Wanneer nieuwe wettelijke eisen rondom transport opgesteld worden, heeft de producent hier vaak zelf al eerder zekerheid over willen hebben. Want zij zijn immers ook gebaat bij een veilig gebruik van hun producten. En daarbij de zekerheid dat producten goed op de plaats van bestemming aankomen.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram