Palletstabilisatie

Een beladen pallet moet bestand zijn tegen het trillen, schokken en schudden dat onderweg veroorzaakt wordt. De juiste stapelmethode en borging van de producten op de pallet wordt inzichtelijk gemaakt door specifieke tests.

Door vooraf te testen wordt niet alleen schade voorkomen, maar kan ook de meest efficiënte manier achterhaald worden. Want sneller, goedkoper of met minder materiaal een pallet stabiliseren is altijd interessant natuurlijk.

Analyse huidige situatie

Samen met onze specialist wordt de huidige situatie bekeken. Is er potentie voor verbetering, besparing en/of bijvoorbeeld afvalvermindering?

En ook voor een productintroductie worden de diverse mogelijkheden van palletstabilisatie bekeken om het transport goed te laten verlopen.

Een paar voorbeelden:

  • Eén foliewikkeling minder per pallet leverde een besparing op van 20%, met dezelfde prestatie.
  • Hogere palletstapeling bleek mogelijk, met als resultaat minder pallettransport.
  • De combinatie breeklijm en één laag folie, verminderde het restafval met 60%.

De testmogelijkheden

Na de analyse volgt een advies op maat over één of meerdere alternatieven voor het stabiliseren van uw palletlading. Dit advies wordt onderbouwd met de mogelijke kosten(besparing).

Verder wordt bij Topa Institute de pallet met zijn producten en de diverse stapel- of stabilisatiemethodes getest op remmen, trillen, schokken, schuine hellingen, etc.

Doordat dit in een laboratoriumomgeving gebeurt, is deze test herhaalbaar om de significantie te bepalen.

Van harte welkom

Tijdens deze test bent u uiteraard van harte welkom bij ons Institute om zelf te zien wat uw producten op de pallet moeten doorstaan en wat de optimale manier van stabiliseren is.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram