Aan het woord CEO Hein Stevens: terugblikken op 2022 en vooruitkijken naar 2023

2022 was voor Topa een memorabel jaar. In meerdere opzichten.

We vierden uitbundig ons 100 jarig bestaan. Voor onze klanten en leveranciers betekent die eeuw ervaring de zekerheid van een stabiele business partner met veel kennis van zaken. We pakten uit met heerlijke repen van Tony Chocolonely en met slagroomtaarten.

Vanaf begin 2022 introduceerden wij ‘de verpakkingsspecialist’. Om aan te geven dat al onze medewerkers, van de afdeling administratie tot de afdeling logistiek, zich maximaal voor de klant inspannen om onze missie: ‘wij beschermen uw product en ontzorgen u elke dag opnieuw’, ook daadwerkelijk waar te maken. Met onze nieuwsbrief Topa Update informeren wij onze klanten over voor hen relevante ontwikkelingen. Daarbij delen wij ook actief onze kennis met onze relaties.

In mei 2022 verwierven we het certificaat ‘klimaatneutraal bedrijf’. Dus uitgerekend nu we 100 jaar bestaan, zijn we een groentje geworden in ons vak. Daar hebben we direct belangrijke vervolgstappen in gezet. Voor klanten betekent dat niet alleen dat wij maximaal aansluiten bij hun ontwikkelingen, maar ook dat wij laten zien dat duurzaamheid een integraal onderdeel uitmaakt van onze visie op ondernemen.

Natuurlijk was 2022 ook het jaar van de elkaar in hoog tempo opvolgende prijsverhogingen. Die hebben uiteraard voor ongemak gezorgd in de markt. Topa heeft er met de inzet van velen alles aan gedaan om dit ongemak waar mogelijk te beperken.   

In 2023 gaan we vervolgstappen zetten in verduurzaming

Bij Topa hebben we van duurzaamheid een specifiek beleidsgebied gemaakt. Ook in 2023 gaan we voor minder. Minder CO₂, minder kosten, minder materiaal, minder tijd, minder afval, minder ruimte. Samen met onze klanten en leveranciers willen wij zo duurzaam mogelijk ondernemen.   

Daarom ook gaan wij de capaciteit en de mogelijkheden van ons Topa Institute uitbreiden. Want steeds meer klanten weten de weg te vinden naar de engineers en ontwerpers van ons ontwikkel-, test- en onderzoekscentrum. Juist dit bijzondere bedrijfsonderdeel staat klanten bij in hun zoektocht naar minder CO₂ uitstoot, minder inzet van grondstoffen en minder kosten in bijvoorbeeld het logistieke traject.

‘We gaan voor minder’ is  het thema dat we het komende jaar  gaan uitdragen.  

Namens directie en medewerkers van Topa wens ik u het allerbeste voor 2023 toe.

Hein Stevens, CEO Topa Groep


Topa

15 december 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram