CFO Isabel neemt stokje over van Martin

Martin Filius gaat 18 juni met pensioen. Hij heeft bij Topa maar liefst 13 jaar aan het financiële roer gestaan en geeft het stokje door aan Isabel Belderbos. We vroegen hem waar hij het meest trots op is.

“Het meest trots ben ik op de mooie resultaten die we met zijn allen hebben behaald”

Ik vind dat een moeilijke vraag, omdat je altijd iets samen met anderen bereikt. Daarom ben ik het meest trots op de plezierige samenwerking met vele collega’s en de mooie resultaten die we met zijn allen hebben behaald

Martin Filius

Om de overdracht optimaal te laten verlopen is zijn opvolgster Isabel Belderbos al in januari bij Topa begonnen. We vroegen wat haar eerste indruk is van Topa en de mensen die er werken.


“De medewerkers van Topa zijn heel erg enthousiast, loyaal en vakkundig”

Mijn eerste indruk is heel positief. De mensen bij Topa zijn heel erg enthousiast, loyaal, vakkundig en trots op het bedrijf. Er zijn langdurige dienstverbanden en de sfeer is gemoedelijk. Wel denk ik dat Topa toe is aan een moderniserings- en professionaliseringsslag. Er zou bijvoorbeeld meer digitaal gewerkt kunnen worden en nog meer aandacht kunnen zijn voor trends en ontwikkelingen in de wereld om ons heen, en hoe we daar als Topa planmatig op kunnen inspelen. Topa doet het al ruim 100 jaar heel goed en er zijn volop mogelijkheden om het nog beter te doen.

Isabel Belderbos

“Ik heb heel veel gesprekken gevoerd. Dan leer je elkaar wat beter kennen”

De eerste maanden is  Isabel vooral bezig geweest om het bedrijf en de mensen beter te leren kennen. In Voorhout, maar ook bij alle andere vestigingen van Topa.

Ik ben geweest in Dronten, Lelystad en Kontich in België. Ook heb ik klantbezoeken afgelegd met een van onze senior verkopers. Daarnaast heb ik afdelingsmanagers en collega’s gesproken die direct en indirect aan mij rapporteren. Ik heb heel veel gesprekken gevoerd. Het is fijn om van iedereen een beeld te krijgen. En andersom. Dan leer je elkaar wat beter kennen. De laatste weken heb ik me samen met Martin intensiever beziggehouden met het overdragen van de financiële zaken en andere portefeuilles.

Isabel Belderbos
Onze nieuwe CFO Isabel Belderbos neemt o.a. het financiële pakket (CFO is verantwoordelijk voor Fin, IT, HR, Facilities) over van Martin Filius.

Isabel heeft bij werkmaatschappijen van wat grotere multinationals gewerkt

Isabel heeft bij diverse bedrijven gewerkt. Met name bij werkmaatschappijen van wat grotere multinationals.

Het leuke van een werkmaatschappij is, dat je daar dicht op de markt en de klant zit, daar waar het geld wordt verdiend. Vanuit mijn financiële rol kan ik zien welke processen en geldstromen er in een bedrijf zijn. Daardoor kan ik beter begrijpen hoe een bedrijf werkt, wat de aandachtspunten zijn en waarop je het beste de focus kunt leggen.

Isabel Belderbos

“De slogan ‘We gaan voor minder’ spreekt me aan”

Duurzaamheid is een specifiek beleidsgebied van Topa.

De slogan ‘We gaan voor minder’ spreekt me aan. Onze klanten zijn er ook echt mee bezig. Ze willen hun afval reduceren en vragen zich af: hoe zwaar is de verpakking ? Is hij milieuvriendelijk? Is hij duurzaam geproduceerd? Dat zijn puur op het product gerichte vragen. Daarnaast hebben we als bedrijf ook een andere maatschappelijke functie. We denken na hoe we kunnen bijdragen aan minder CO₂ uitstoot en maken daar ook een beleid van.

Isabel Belderbos

“Het Topa Institute kan nog veel meer geïntegreerd worden in het salesproces”

Er zit nog heel veel potentie in Topa. Sommige interne processen kunnen nog efficiënter. Ook extern kunnen we nog wat focus aanbrengen. Waar ik heel erg gecharmeerd van ben is het Topa Institute. Dat kan nog veel meer geïntegreerd worden in het salesproces. Dan kunnen we verpakkingsoplossingen in een veel breder pakket aanbieden. Daarmee creëer je onderscheidend vermogen voor Topa. Verder liggen er ook kansen op het gebied van duurzaamheid. Denk aan voorlichting aan klanten wat voor hen de meest duurzame manier van verpakken is. Hoe je het beste afval kunt scheiden. Wat je met die  afvalstroom doet. Kortom, wat echt goed is voor het milieu.

Isabel Belderbos

Topa

19 juni 2023
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram