Efficiëntie verhogen binnen uw verpakkingsorganisatie

Eén van de belangrijkste overwegingen bij het bouwen van een efficiënte verpakkingsorganisatie is het optimaliseren van de werkruimte om zo de productiviteit te kunnen verhogen.

Een recente studie van HSE (Health, Safety and Environment) ontdekte dat in 2020 bijna negen miljoen werkdagen verloren gingen door werk gerelateerde, fysieke aandoeningen. U kunt de impact van fysieke arbeid op uw werknemers drastisch verminderen door simpelweg hun werkruimte te vergroten, verbeteren en ergonomische toestellen te integreren in het verpakkingsproces. Deze zaken zorgen er voor dat de efficiëntie binnen de verpakkingsorganisatie drastisch verbetert.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van pakstations en werkbanken?

Werkstations zijn ideaal voor zowel grote als kleine bedrijven. Ze kunnen op maat worden gemaakt en naadloos worden geïntegreerd met andere materiaal- en handlingsystemen, en met voorraadbeheersystemen, om het gebruik van ruimte en productiviteit te optimaliseren.

Het is belangrijk om een reeks ‘bereik’-zones binnen de werkbank zelf te hebben. Een goed voorbeeld hiervan zijn materiaalopslagzones. Deze zijn geplaatst om de beweging van de medewerker te verminderen. Dit helpt om de verpakkingsprocessen te stroomlijnen en het risico op vermoeidheid van de operator en RSI te verminderen.

Kunnen machines efficiënt worden gebruikt in een verpakkingsruimte?

Het gebruik van geautomatiseerde machines is nog een andere manier om een efficiëntere verpakkingsoperatie te creëren. Een omsnoeringsmachine of automatische opvulmachine vermindert bijvoorbeeld het aantal aanrakingen per verpakking. Het zorgt er ook voor dat precies de juiste hoeveelheid materiaal wordt aangebracht om te sluiten of  om op te vullen. Wanneer ze in productie- en verpakkingslijnen worden geplaatst, versnellen deze machines de verpakkingstoepassing aanzienlijk.

Welke tapesystemen zijn het meest efficiënt in gebruik?

Door water geactiveerde plakband, ook wel gegomde papieren plakband genoemd, is hard op weg het meest populaire middel voor kartonafsluiting te worden. Daar zijn twee redenen voor: het is milieuvriendelijk, verlijming is gemaakt van aardappelzetmeel, én het zorgt voor een betere hechting dan conventionele tapes. Dit maakt de papieren plakband een must-have voor het optimaliseren van uw verpakkingsproces. Het is duurzamer en heeft een sterkere kleefkracht. Zowel de versterkte als de gewone papieren plakband zijn 100% recycleerbaar.

Voor het aanbrengen van tape is een goede, stevige en ergonomische dispenser nodig. De ZeroTape dispenser staat bekend als de nieuwste revolutie in de wereld van verpakkingen en ergonomisch sluiten. De dispenser is zo ontworpen dat de handgreep op een betere, ergonomische manier vastgehouden moet worden, wat het sluiten van verpakkingen makkelijker en ergonomisch beter maakt. Tijdens het sluiten met de ZeroTape dispenser krijgt de gebruiker 75% minder last van pijnlijke polsen, schouders en armen omdat er een meer ontspannen en minder gebogen houding aangenomen moet worden.

Daarboven zijn de dispensers ook 25% lichter dan klassieke dispensers en zijn ze speciaal ontworpen met een geventileerde handgreep om het gebruik ervan nog comfortabeler te maken.

Hoe kan ik de vermoeidheid van mijn medewerkers door langdurig staan tot een minimum beperken?

Een antivermoeidheidsmat vermindert vermoeidheid en druk op voeten en benen. Het vermindert het risico op werk gerelateerde, fysieke aandoeningen voor werknemers die lange tijd moeten staan. Deze matten hebben een dempende schuimruglaag voor optimaal comfort.

Industriële antivermoeidheidsmatten zijn gemaakt van slijtvast, vuilafstotend PVC en hebben een verhoogd oppervlak met ruitpatroon voor een betere grip onder de voeten. Er zijn zachte matten beschikbaar voor gebruik in droge omgevingen.

Topa

27 september 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram