Papiervezelschuim: Het duurzame alternatief voor polymeer schuimen

Papiervezelschuim, gemaakt van gerecycled papier en houtvezels, staat op het punt een revolutie teweeg te brengen in de verpakkingsindustrie. Met vergelijkbare schokabsorberende eigenschappen als polymeer schuimen, maar met een 80% lagere CO₂-uitstoot, belooft dit materiaal een groenere toekomst.

Waarom is papiervezelschuim een duurzaam alternatief?

  1. Papiervezelschuim is gemaakt van gerecycled papier en houtvezel
  2. Ten opzichte van bestaande polymeer schuimen, vervaardigd uit fossiele grondstoffen, realiseert u met papiervezelschuim een besparing van 80% CO₂ emissie
  3. Papiervezelschuim is recyclebaar in de reguliere afvalstroom van papier en karton
  4. U kunt met papiervezelschuim uw voetafdruk klimaatneutraal maken, door het restant aan CO₂ uitstoot door Topa volledig te laten compenseren

Toepassingen en voordelen:

Papiervezelschuim, een product van Stora Enso, biedt uitstekende schokabsorberende eigenschappen en is krasbestendig, waardoor het ideaal is voor verschillende toepassingen:

De papiervezel postdoos is ontworpen als een circulair product dat gemaakt is van papiervezelschuim met karton en is weer te recyclen via de stroom van ‘oud’ papier. De Papiervezelpostdoos van schuim is verkrijgbaar in meerdere maten en beschermt producten optimaal tegen transportbelastingen.

Papiervezelschuim is makkelijk te verwerken. De contouren van uw product worden feilloos overgezet naar het schuim. Daarnaast beschermt papiervezelschuim uw product en geeft de verpakking een luxe uitstraling.

Door lamineren van papiervezelschuim en karton kunnen we specifieke eigenschappen geven aan de buffer, zodat uw product optimaal wordt beschermd.

Wens je graag meer informatie over ons papiervezelschuim?

Of neem contact met ons op via telefoon: +31 252 245 200 of mail naar: info@topa.nl.

Topa

25 april 2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram