Protrac/JRZ gaat samen met Topa voor minder

Niet langer kunststof schuim, maar karton vangt de schokken op tijdens het transport van de hoogwaardige schokbrekers

Sinds jaar en dag ontwikkelt Topa verpakkingen voor het bedrijf uit Uden, dat gespecialiseerd is in het maken van zeer hoogwaardige suspensions, schokbrekers, voor exclusieve sportauto’s.

We hebben een hele goede relatie met JRZ. Samen zijn we gaan kijken hoe we met behoud van optimale bescherming tijdens het transport een duurzame verpakking voor de suspensions konden ontwikkelen.

Erik van Zeil

De nieuwe duurzame verpakking zorgt voor minder CO₂-uitstoot

De autoveren werden tot voor kort verpakt in kunststof schuimen.

De klant wilde die kunststof schuimen vervangen door duurzaam karton. Want karton is een milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal, omdat het wordt gemaakt van gerecycled materiaal en volledig recyclebaar is. Daarop hebben wij in het Topa Institute een verpakking ontwikkeld, waarbij ook de beschermende materialen aan de binnenkant volledig uit karton bestaan. Bijkomend voordeel is dat mono-materiaal makkelijk te recyclen is. Want je hebt maar één afvalstroom.

Erik van Zeil

De volledig kartonnen verpakking heeft absoluut de WOW-factor

De duurzame suspension verpakking zorgt voor een geweldige uitpakervaring.

Zowel de doos zelf als het interieur zijn een show-item. De transportdoos is van wit EE-golf, de insert van bruin BC-golf. En ook de bedrukking met spot-coating pakt heel mooi uit. De klant zelf, maar ook klanten van JRZ reageren heel positief op product en verpakking. Internationale vloggers maken er zelfs filmpjes van en zetten die op internet.

Erik van Zeil

Ook wat betreft schade is er niets schokkends te melden

De schokbrekers met een gewicht van 9 kilo gaan in de transportverpakking de hele wereld over. De kartonnen inserts doen hun beschermende werk uitstekend.

De schokbrekers komen in perfecte staat aan. Het schadepercentage is nihil.

Product development manager

Topa

22 februari 2023
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram