Samen met de klant gaan we voor minder bij het sluiten van dozen

Minder materiaalverlies, minder tijd, minder ziekteverzuim, minder kosten

De klant sloot de dozen al jaren met PVC Tape. De afgelopen jaren zijn zij behoorlijk gegroeid, waardoor er dagelijks veel meer pakketten werden verzonden. Daarom zijn zij op zoek gegaan naar een goed alternatief. Uiteindelijk heeft de klant Topa benaderd om met hen mee te denken over een duurzamere, ergonomische en efficiëntere manier om hun dozen te sluiten. Die leidt tot minder materiaalverlies, minder tijd, minder ziekteverzuim en minder kosten.

Ons voorstel aan de klant was om hiervoor een aantal testen te gaan doen met een plakbandmachine in combinatie met onversterkt en versterkt plakband.

Een bijkomend voordeel van de plakbandmachine is dat deze erg ergonomisch is in gebruik. Dat leidt tot minder blessures en minder ziekteverzuim. De mensen die hiermee werken hoeven alleen maar op de knop te drukken voor de juiste lengte. Hierdoor belasten zij in tegenstelling tot een standaard tapedispenser hun polsen en schouders niet.


Alle voordelen op een rij:

  • milieuvriendelijk alternatief voor tape: geen materiaalverlies, dus minder afval
  • 20% minder tijd kwijt aan verpakken: de machine maakt automatisch de gewenste lengte aan
  • minder blessures en ziekteverzuim: de machine is ergonomisch in gebruik
  • minder kosten: er is al een mechanische plakbandmachine vanaf € 629,00.
    De hier afgebeelde volautomatische plakbandmachine, model 555, kost € 1.743,00
  • krachtig sluitmateriaal voor minder geld
  • weerstaat temperatuurschommelingen
  • zorgt voor permanente sluiting

Einderesultaat klant met papieren plakband in combinatie met een plakbandmachine:

Kwaliteit: Papieren plakband hecht veel beter op de doos. Minder kans op schade en open dozen. Label hecht zich goed vast aan het plakband. Minder kans op ‘blindgangers’ waarvan het label van de doos af is.

Verbruik: Door de betere kwaliteit van het plakband hoeft de klant de dozen niet meer kruislings te tapen. Hierdoor bespaart de klant kosten: tussen de 10 en 68% per jaar, afhankelijk van de plakband keuze (onversterkt, versterkt, bedrukt e.d.).

Tijd: De inpaktijd is met 20% afgenomen door een efficiëntere manier van werken. En het sluiten van de doos gaat in één keer goed. Het papieren plakband laat niet los na het inpaktraject.

Duurzaamheid: Door met papieren plakband te werken hoeven de doos en het plakband niet gescheiden te worden. Dit is wel het geval met pvc-tape. Dit in combinatie met de besparing in verbruik maakt papieren plakband in combinatie met de plakbandmachine duurzaam.

Ergonomie: De papieren plakbandmachine heeft geen verhoogde risico’s op het gebied van ergonomie, omdat je geen moeilijke bewegingen hoeft te maken met je arm.

Meningen collega’s: Collega’s zijn erg enthousiast over het gebruik van het papieren plakband. Voordelen: “Ik hoef geen onhandige bewegingen te maken, zeer positief’’, “Makkelijk te leren”, “plakband hecht zich beter aan de doos’’.


Gaat u ook voor minder? Wilt u meer weten over onze mechanische plakbandmachine van € 629,00 of over een van onze volautomatische plakbandmachines vanaf € 1.743,00?
Ga dan naar naar onze webshop, stuur een e-mail naar info@topa.nl of bel 0252 245 245 en vraag naar een van onze verpakkingsspecialisten.

Topa

22 februari 2023
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram