Topa Thermal wint de BSMA 2023 Sustainability Award

Connex OVERWRAP thermische isolatiecontainer vermindert
de CO₂ uitstoot met 30% en de vrachtkosten met 40%

De Connex OVERWRAP is gemaakt van duurzame en herbruikbare materialen. Deze thermische isolatiecontainer levert dezelfde prestaties als een normale isolatiecontainer, maar is kleiner, lichter en heeft een hogere capaciteit. De lichtgewicht Connex OVERWRAP vermindert de CO₂ uitstoot met 30% en de vrachtkosten met 40%. Op elke vliegtuigplaat kunnen 25% meer producten worden verzonden. En met 55% biedt het de hoogste laadbare volumeverhouding.

De Connex OVERWRAP thermische isolatiecontainer van Topa Thermal is ‘s werelds eerste thermische verpakkingsoplossing opgebouwd uit gecombineerde isolatie- en koelwanden voor het verzenden van farmaceutische producten! De BSMA (Bio Supply Management Alliance Europe) stimuleert bedrijven in de bio-farmaceutische toeleveringsketen om een efficiënte en duurzame toegang tot levensreddende medicijnen te garanderen.

Franck Toussaint, medeoprichter van BSMA: “De Sustainability Award is een erkenning voor het werk dat Topa Thermal heeft geleverd op het gebied van duurzaamheid. De jury was onder de indruk van de kwaliteit van de hele aanpak.”

Maarten Kleverlaan, Technical Solutions Manager van Topa Thermal, zei tijdens de BSMA Awards-uitreiking in Brussel op 20 oktober 2023: “We zijn trots op deze innovatie en prijs. We zijn blij dat Connex OVERWRAP erkende duurzaamheidsvoordelen heeft en dat deze nieuwe ontwikkeling een positieve impact heeft op het milieu. Connex OVERWRAP is ontwikkeld in ons Topa Institute, het enige test- en onderzoekscentrum in onze branche dat zowel het  specialisme van thermisch als van mechanisch testen in huis heeft.”

Sustainability Award Presentation Copy 768x767 1

Connex OVERWRAP thermische isolatiecontainer heeft het potentieel om een ​​revolutie teweeg te brengen in de toeleveringsketen van de medicijnen en andere temperatuur gevoelige producten. Inmiddels zijn er wereldwijd enkele duizenden succesvolle biofarmaceutische zendingen uitgevoerd. Klanten uit de hele toeleveringsketen zijn enthousiast over de grote duurzaamheids- en kostenvoordelen.

Ga voor meer informatie over Connex OVERWRAP van Topa Thermal naar www.topathermal.com/connex-overwrap.

Over Topa Thermal 

Topa Thermal BV is een full-service leverancier van distributiesystemen voor temperatuurgevoelige producten, die veilige, betrouwbare en kosteneffectieve thermische verpakkingen biedt en de toegang tot medicijnen, vaccins en aanverwante gezondheidszorgproducten voor patiënten over de hele wereld vergemakkelijkt. Al het verpakkingsontwerp en de kwalificatie van Topa Thermal wordt uitgevoerd in hun ultramoderne ISTA-gecertificeerde testcentrum – Topa Institute – in Nederland.

Topa Thermal is onderdeel van Topa, met 100 jaar ervaring op het gebied van industriële en beschermende verpakkingen en supply chain-diensten.

Topa

31 januari 2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram