Trotse derde plaats Greener Packaging Awards met Fiber Film en Fiber Wrapper

Woensdag 23 oktober werden de Greener Packaging Awards uitgereikt. De Greener Packaging Awards is een gezamenlijk initiatief van Fost Plus, Valipac en Get Smart (in) Packaging, om duurzame innovaties in de verpakkingswereld in de spotlight te zetten. Bedrijven die milieuvriendelijke en duurzame verpakkingen ontwikkelen, konden zich kandidaat stellen via de website van Greener Packaging. Topa Packaging was met zijn Fiber Film en Fiber Wrapper genomineerd in de categorie ‘B2B’ en eindigde op een prachtige derde plaats! 

Over de Fiber Film en Fiber Wrapper

De Fiber Film en Fiber Wrapper perfectioneren rekwikkelfolie door een verhoogde palletstabiliteit met een lager verbruik. Het opvallend lichte ontwerp van Fiber Wrapper bewerkstelligt een ergonomisch verantwoord wikkelproces. In vergelijking met de holding force van standaard rekfolies is het verschil enorm: voor een standaard rekfolie heeft men 13 kg kracht nodig om 10% rek te halen, met Fiber Film haalt men bij 7 kg reeds 30%.

Wikkel tot 25% meer pallets per rol

Daarnaast wikkelt Fiber Film, in vergelijking met andere rekfolies, tot 25% meer pallets per rol. Doordat de folie dunner is, gebruikt men tot 50% minder folie, terwijl Fiber Film de palletstabiliteit door horizontale fibers (versterkte draden) in de folie verhoogt. Door de Fiber Wrapper wordt de pallet sneller en met minder inspanning gewikkeld. De voordelen zijn dus drieledig: op ergonomisch, productiviteit én ecologisch vlak. De CO² uitstoot en het risico op ziekteverzuim en schade worden verlaagd.

Fiber Wrapper ontlast de arbeider tijdens het wikkelproces: dezelfde inspanning levert meer holding force en een grotere ladingzekerheid. De palletlading wordt sneller en efficiënter omwikkeld. De folie kan in ontspannen houding om de lading gewikkeld worden. Mede door gebruik van de Fiber Wrapper, zit de Fiber Film strakker om de lading heen. Dit zorgt voor een grotere holding force, wat schuiven tegen gaat. Hierdoor wordt het risico op schade aan de getransporteerde producten sterk verlaagd.

Bereken uw voordeel of neem contact op

Neem contact met ons op om hoor snel hoeveel folie u per jaar kunt besparen met Fiber Film.

YouTube video

Topa

24 oktober 2019

Contact

Neem voor vragen contact met ons op.
Mail ons
Laat ons u bellen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram