Besparingen

Lightronics levert expertise en kwaliteit in verlichting. Het bedrijf heeft een sterke traditie in degelijke, betrouwbare producten, zoals straat- en terreinverlichting, project en extreem slagvaste verlichting. Lightronics heeft een productielocatie (Waalwijk) en wenst het inpakproces efficiƫnter te maken en de opslagruimte te minimaliseren. Hierbij dienen de armaturen professioneel verpakt te worden.

Uitdaging

Voor de opslag van verschillende verpakkingsmaterialen wilde men minder ruimte gebruiken. Hiervoor moest een groot aantal  verschillende formaten dozen met bijhorende inserts voor het verpakken van diverse armaturen gereduceerd worden.

Door de diversiteit aan producten moesten inpakkers erg goed letten op de juiste inserts en omdozen voor het juiste armatuur, wat altijd veel tijd kostte en de kans op foutief inpakken was erg groot. Om schade te voorkomen moesten de armaturen ook goed op hun positie worden gezet in de omdozen.

De oplossing

Gekozen is voor twee halve vouwdozen met overslaande kleppen die als een telescoop verpakking gebruikt kunnen worden om het verschil in hoogte van de armaturen op te kunnen vangen. De overslaande kleppen geven een stabielere doos en met name de bodem/top is steviger gezien formaat en gewicht van de armaturen.

In de omdoos (bodem) wordt een insert geplaatst die ervoor zorgt dat de lampen stabiel en stevig in de verpakking vastgezet worden. Door de stervormige insert is deze ook voor meerdere uitvoeringen te gebruiken. Voor speciale armaturen kan men er voor kiezen deze insert ook aan de bovenzijde te gebruiken.

De resultaten

  • Besparing op de opslagkosten van verpakkingsmateriaal: er zijn minder pallet plaatsen nodig
  • De kans op foutief inpakken is gereduceerd en het inpakproces verloopt sneller
  • Besparing op handlingskosten
  • Minimale of geen productschade door het goed vastzetten van de armaturen in de omdoos
  • Professionele uitstraling bij ontvangst
  • Een fijne en lange samenwerking
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram