Stad Herentals wilde het beste van de streek verpakken in de Streke Doos

Herentals is een stad in de provincie Antwerpen, die bestaat uit de eigenlijke gemeente Herentals en deelgemeenten Morkhoven en Noorderwijk. De stad speelde al langer met het idee om een geschenkdoos met streekproducten te maken. In Herentals, Noorderwijk en Morkhoven zijn heel wat streekproducenten en creatieve makers beroepsmatig of als hobby met hun eigen producten bezig.

Onder leiding van Lies Michiels, Expert lokale economie bij stad Herentals, en met steun van De 6 van de Kempen, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling EFRO, de provincie Antwerpen, de Vlaamse overheid, de Herentalse streekproducenten, creatieve makers en Versmarkt Van Eccelpoel, kwam het idee voor de Streke Doos uiteindelijk tot stand.

Streke Doos: een geschenkdoos waar iedereen mee wegloopt

“De stad Herentals speelde al lang met het idee om een geschenkdoos met streekproducten op te markt te brengen, om zo onze lokale economie te promoten.

In Herentals, Noorderwijk en Morkhoven wonen en werken fantastische streekproducenten en creatieve makers. Het zijn stuk voor stuk gepassioneerde en gedreven handen-uit-de-mouw-stekers die onze stad verrijken met heerlijke producten. Voor sommigen is het een hoofdberoep, voor anderen een uit de hand gelopen hobby, uitgemond in een succesvol bijberoep. Hoe ze het ook aanpakken, ze geven allemaal het beste van zichzelf voor hun creaties, producten of lekkernijen. Met de Streke Doos, die van begin tot einde lokaal gemaakt is, geven we onze streekproducten de aandacht die ze verdienen”, legt Lies Michiels uit.

Topa pakte uit met een op maat gemaakte voorbeelddoos

Om de streekproducten in te pakken, was de stad Herentals op zoek naar een mooie, bedrukte doos die onmiddellijk herkenbaar zou zijn en meteen de link zou leggen met Herentals en haar streekproducten. Op deze manier kwam Lies in contact met Topa: “Na het versturen van verschillende prijsaanvragen, kozen we vrij snel voor een samenwerking met Topa. Bij de eerste kennismaking zorgde de verpakkingsspecialist meteen voor een op maat gemaakte voorbeelddoos. Dat sprak ons heel erg aan, want zo konden we goed de verhoudingen controleren waarna we enkele aanpassingen hebben aangebracht.”

“De verschillende ontwerpen werden telkens voorgelegd aan de stadsdiensten, streekproducenten en creatieve makers zelf. Zij mochten uiteraard mee beslissen en ideeën aanbrengen voor de doos. Het moest een doos worden die bij de mensen voor een ‘unboxing experience’ zou zorgen. Het moest dus een hele beleving worden met een onderscheidend vermogen”, legt Lies verder uit.

En dat werd het zeker! De stad Herentals koos uiteindelijk voor een bedrukte doos volledig in kraft, met witte tekst en een mooi handvat. Dit als een soort draagmand om de streekproducten makkelijk mee naar huis te kunnen dragen. “We wilden graag werken met een kraftdoos, en daar heeft Topa ons goed bij geholpen. Ook bij het creëren van de tussenschotten die perfect in de doos moesten passen, konden we op de hulp en begeleiding van Topa rekenen. De samenwerking met Topa was ook heel professioneel! De communicatie verliep heel snel en vlot, echt ideaal. Topa was in alles een uitstekende partner tijdens dit project,” besluit Lies.

U kunt deze doos zelf naar hartenlust vullen met het beste van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Het grootste gamma van streekproducten is te verkrijgen bij Van Eccelpoel, Lierseweg 26. Andere verkooppunten met een kleinere selectie aan Herentalse streekproducten zijn:

  • Bakkerij Mens, Wasserijstraat 7
  • Belgische Saffraan, Leefdaalstraat 14
  • Brouwerij Leysen, Meivuurstraat 2
  • Culinaire Slagerij Brabants, Lierseweg 27
  • Trap op Shop, Bovenrij 30
  • Appelen Roes, Vennen 4

Heeft u of uw organisatie ook interesse in het laten maken van een bedrukte doos die bij uw merk past? Neem dan zeker contact op met ons!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram