Klimaattesten

Als een product beschermd moet worden tegen wisselende klimaat- en temperatuursomstandigheden, moet de verpakking hier tegen bestand zijn.

De verpakking, inclusief koelelementen en isolatiemateriaal, wordt getest met diverse temperaturen, vochtigheid en voor langere of kortere periodes. Want alleen dan ben je zeker dat je product binnenin beschermd wordt. 

Maar ook, wat gebeurt er met de sterkte van het karton als deze vochtig wordt. Want een inzakkende palletlading is nooit wenselijk.

Een test is onderdeel van…

Aan het testen van een (isolerende) verpakking gaan een paar belangrijke stappen vooraf.

Na de analyse van de transportweg en productspecificaties, zijn het gespecialiseerde ingenieurs van Topa Institute die een (thermische) verpakking ontwikkelen.

Hiervan zal een prototype gemaakt worden die vervolgens conform alle eisen aan een strenge temperatuurtest onderworpen wordt.

Aan de hand van onze 5-stappenplan wordt systematisch gewerkt.

16 klimaatkamers

Door het grote aantal temperatuur-en klimaattesten bestaat de mogelijkheid om tegelijkertijd diverse tests te laten lopen, voor korte maar ook langere periode.

Wat is bijvoorbeeld het effect van temperatuur en vocht op de houdbaarheid van het product (versnelde verouderingstest), het bepalen van de permeabiliteit (vochtdoorlaatbaarheid) van de verpakking of het simuleren van een lange duur (zee-)transport?

Naar klimaatkamers >

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram