Farmacie

Bij het verzenden van belangrijke, kostbare, temperatuurgevoelige medicijnen is primair de behoefte om zeker te zijn dat dit transport goed gaat. Niet alleen onder ‘gewone’ omstandigheden, maar vaak worden ook extremere omstandigheden nagebootst.

Een team van ingenieurs maakt het, met behulp van klimaatkamers en mechanische testapparatuur mogelijk om met de juiste verpakking of palletbelading absolute zekerheid te bieden om kostbare temperatuurkritische producten goed het transport te laten doorstaan.

Veel voorkomende (transport)situaties

  • Wat gebeurt er met de temperatuur van uw product als de douane uw transportlading wil controleren en de geïsoleerde verpakking opent?
  • Wat gebeurt er als uw temperatuur gevoelige product, een paar uur op een zeer warm vliegtuigplatform staat te wachten?
  • Wat gebeurt er met en in de verpakking als bij het uitladen de container te schuin van de heftruck afglijdt?

Dit zijn zo een paar voorbeelden die niet zeldzaam zijn tijdens transport. Zekerheid vooraf door testen daarom is essentieel.

Testmogelijkheden

Topa Institute test conform internationale teststandaards zoals ISTA en ASTM en richtlijnen van WHO, in combinatie met de specificaties van de klant.

Met 17 klimaat- en temperatuurkamers, twee ultra-lowvriezers kan een product samen met de verpakking getest en gekwalificeerd worden. 

In combinatie met het volledig ingericht laboratorium voor onder andere het simuleren van de belasting op de verpakking door val, schok en compressie, wordt duidelijk of de verpakking voldoet aan de te verwachten transportbelasting.

Testen biedt zekerheid vooraf, reproduceerbaarheid van tests door de laboratoriumomgeving, certificeringen, betrouwbaarheid en continuïteit. 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram