Kostenbesparing

Snoepfabrikant Cloetta Holland (o.a. Läkerol, Sportlife, Red Band en Xylifresh), onderdeel van de Cloetta Group, had te maken met klachten uit het DC van inzakkende dozen. Samen met Topa is gekeken naar een oplossing die pallets stabiliseert met breeklijm en transportkosten bespaart.

De uitdaging

Zo’n 60 duizend pallets per jaar, elk met 240 dozen snoepgoed er op, gaan er jaarlijks vanuit de productielocaties van Cloetta Holland naar distributiecentra (DC) in Nederland en Duitsland.

Dat ging tot voor kort regelmatig fout. Klachten kwamen binnen vanuit de DC’s over inzakkende dozen.

Uit onderzoek bleek dat de problemen ontstonden doordat de in verband gestapelde palletlading onvoldoende stabiel stond.” Door het schokken en trillen tijdens het transport bewoog de inhoud van de dozen naar de buitenkant. Daardoor ontstond een te grote druk op de wanden.

De oplossing

Topa was op zoek gegaan naar een oplossing voor deze klachten en stelde breeklijm van Lock n’ Pop voor. Hierbij worden pallets gestabiliseerd met koude breeklijm. “De dozen worden al op de inpaklijn voorzien van lijm, waarna de dozen gestapeld worden. Zodra de pallet van de lijn komt, is hij stabiel – en als je de pallet afstapelt, blijft deze stabiel. De methode is veilig, milieuvriendelijk en laat geen beschadigingen achter op de dozen.”

De resultaten

  • Minder verpakkingsafval (minder rekfolie nodig)
  • Geen klachten inzakkende dozen 
  • Besparing indirecte kosten
  • Duurzaam door minder CO2 uitstoot (hogere pallets en minder af te leggen kilometers)
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram